Narin'in şüpheli olmayan tek ağabeyi, Baro'ya vekaletname verdi Narin'in şüpheli olmayan tek ağabeyi, Baro'ya vekaletname verdi

Diyarbakır’da, kayıp olan Narin Göran’ın amcası S.G., soruşturma kapsamında tutuklanırken, avukatı ilk kez açıklama yaptı. 

21 Ağustos’dan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Göran’ın amcası ve mahalle muhtarı Salim Göran, bugün çıkarıldığı mahkemede, “Kasten öldürmek” ve “Hürriyetten yoksun kılmak” suçundan tutuklandı. 

Karardan sonra amca Göran’ın avukatı Seda Toğrul, yaptığı kısa açıklamada, müvekkili Salim Güran’ın tutuklanmasına dayanak delil araçtaki DNA örneği ile WhatsApp yazışmalarını silmesi gösterildiğini belirterek, şöyle dedi:

Narin Amca Gozalti

"TUTUKLANMA İÇİN YETERLİ SOMUT DELİL DEĞİLDİR"

“Bu tutuklanma için yeterli somut delil değildir. Yeğenin amcasının arabasına binmesi olağan bir durumdur. Kaldı ki DNA örneği materyalin cinsi ve bulunduğu yere göre 1 ay ile 6 ay kalabilmektedir. Kaldı ki, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bu konuda emsal teşkil eden yerleşik içtihatları vardır. Ortada Narin’e ait bir ceset bulunmadığı halde kasten adam öldürmeden sevki hukuka aykırıdır. Müvekkilim masumdur. Bu maddi gerçek gerek soruşturma gerekse kovuşturma aşamasında muhakkak açığa çıkacaktır. Müvekkilim sosyal medya başta olmak üzere kamuoyundaki yoğun baskı nedeniyle tutuklanmıştır. Tutuklama kararına adli kontrol şartıyla serbest kalması yönünde itirazda bulunacağız. Masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı kapsamında bu açıklama zorunluluğu doğmuştur. Gizlilik kararı olması nedeni ile şimdilik bunu söyleyebiliriz.”

Editör: Ferit Aslan