Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar’da düzenlenen Millet Bahçesi açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul depremine hazırlık sürecinde büyük önem taşıyan "Yarısı Bizden" kampanyasının yeni başvuru döneminin başlayacağını duyuran Kurum, tarih kısıtlamasının kaldırıldığını söyledi.

Ağustos’ta kartlı ödeme tutarı 1,42 milyar TL Ağustos’ta kartlı ödeme tutarı 1,42 milyar TL

Kurum, "Yarısı Bizden kampanyasında 2,5 ayda 1 milyon 225 bin bağımsız bölüm için başvuru aldık. Bu süreçte, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu iyileştirmeleri yaparak projelerimizi tamamlıyoruz" dedi.

TARİH SINIRI KALKTI, YENİ BAŞVURULAR BAŞLADI

Yeni başvuru döneminin başlamasıyla birlikte, 39 ilçede vatandaşların tarih sınırı olmaksızın başvuru yapabileceklerini belirten Kurum, "Yeni projelerde otopark ve sığınak alanları proje metrekaresinin dışında tutulacak. Hak kaybı yaşanmaması için gereken önlemleri alıyoruz" ifadelerini kullandı.

DEPREM TEHLİKESİNE KARŞI UYARI

İstanbul depremi ile ilgili de uyarılarda bulunan Kurum, "Bu şehirde deprem tehlikesiyle bir arada yaşıyoruz. Teşbihte hata olmaz, pimi çekilmiş bir bombanın üzerinde oturuyoruz. Hep birlikte harekete geçmemiz lazım" diyerek vatandaşları uyardı.

Editör: Ayşegül Yaşar