Paris 2024 Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanarak ülkemizi gururlandıran milli atıcı Yusuf Dikeç’in annesiyle paylaştığı fotoğraf, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından hedef alındı. Çirkin yorumlar sonrası Elon Musk’tan gelen destek mesajı dikkat çekti.

YUSUF DİKEÇ'İN ANNESİYLE FOTOĞRAFI

Yusuf Dikeç, 4 Ağustos’ta resmi X (Twitter) hesabında annesiyle olan fotoğrafını paylaşarak, Türkçe’de “En değerlim” anlamına gelen "My Most Precious" notunu ekledi. Fotoğraf, bazı sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Kullanıcılar, fotoğrafın altına çirkin yorumlar yaparak, başörtüsü konusundaki rahatsızlıklarını dile getirdi.

Yusuf Dikeç-2

ÇİRKİN YORUMLAR VE TEPKİLER

Bir sosyal medya kullanıcısı, fotoğrafın altına “Maalesef dünyaya rezil olduk. Annenizi paylaşmamanızı dilerdim” yorumunu yaptı. Diğer kullanıcılar da “Bunu sil” ve “Avrupa karşısında küçük düşürüldük” gibi ifadelerle fotoğrafın kaldırılmasını talep etti.

Teşkilat dizisinin 5. sezon yayın tarihi açıklandı: Ne zaman başlayacak? Teşkilat dizisinin 5. sezon yayın tarihi açıklandı: Ne zaman başlayacak?

ELON MUSK’TAN DESTEK MESAJI

Bu çirkin yorumlar sonrası X’in sahibi Elon Musk, Yusuf Dikeç’in annesine övgülerde bulunarak destek verdi. Musk, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Hayat savaşında anne hem kalkan hem kılıçtır. Varlığıyla korur, inancıyla güçlendirir, kendi savaşlarınızı cesaretle vermenizi öğretir. Ve siz olimpiyatlarda cesaretle, üstün bir isabetle mücadele ettiniz. Sizin gibi inanılmaz yetenekli bir insanı getirdiği için ona büyük saygı duyuyorum.”

Y Musk

Editör: Ayşegül Yaşar