Hisarcıklıoğlu: VANTB ile gurur duyuyoruz Hisarcıklıoğlu: VANTB ile gurur duyuyoruz

4 Ağustos tarihinde yapılan açıklamaya göre, Instagram'a erişim engeliyle ilgili henüz resmi bir kaldırma kararı alınmamıştır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), platformun talep ettiği bazı koşulları yerine getirmesi durumunda erişim engelinin kaldırılabileceğini belirtmiştir.

İNSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK 4 AĞUSTOS 2024?

İnstagram bugün düzelir mi ne zaman düzelir merak ediliyor. BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken kurumdan yapılan açıklamada "Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" ifadelerine yer verildi. Erişim engelinin ne kadar süreceğine yönelik bir açıklama ise yapılmadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram’da yaşanan erişim engeliyle ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu, "Türkiye temsilcisi olan ilgili ile arkadaşlarımız görüşme halinde, net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli o eksikleri giderdikleri an diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz net olarak" dedi.

Editör: Ayşegül Yaşar