Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 15.08.2024 tarih ve 3 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar açıklandı.

Bir çok takımın ceza aldığı toplantıda, hafta sonu İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanan Karagümrük-Amedspor maçındaki kötü tezahüratlar nedeniyle bazı taraftarlara maç yasağı getirildi.

PDFK’nın aldığı karara göre, hem Amedspor hem de Fatih Karagümrük’eayrıca ihtar cezası verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Amedspor ile ilgili aldığı karar şöyle:

Amedspor’un önemli rakibi 280 milyon lira harcadı Amedspor’un önemli rakibi 280 milyon lira harcadı

“AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübünün, 11.08.2024 tarihinde oynanan FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş.–AMED SPORTİF FAALİYETLER Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan GÜNEY MİSAFİR TRİBÜN GÜNEY-326 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine.”

Benzer bir ceza hem Fatih Karagümrük takımına hem de taraftarına verildi. PDFK, evsahibi ekibe ihtar verirken, bazı taraftarlar için de FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan BATI ALT TRİBÜN BATI ALT-205 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesine ve bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verdi.

Editör: HABER MERKEZİ