Diyarbakır Stadyumunda oynanan Amedspor-Boluspor karşılaşmasında maç boyunca yedek kulübesinde Teknik Direktör Ersun Yanal'ın yanında oturan ve merak konusu olan kadın yöneticinin kulübün psikologu Dr.Seren Akıncı olduğunu Cega Medya yazmıştı. 

Maça 4 saat kaldı, Amedspor'u şok eden rakamlar Maça 4 saat kaldı, Amedspor'u şok eden rakamlar

Whatsapp Image 2024 09 26 At 17.16.26

Aynı zamanda Ersun Yanal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi de olan Klinik Spor Psikologu Dr. Seren Akıncı, Voleybol Milli Takımı’nın yanısıra, Ersun Yanal ile birlikte Fenerbahçe ve Antalyaspor’da görev yapmıştı. Cega Medya'nın haberine atıfta bulunan Dr. Seren Akıncı, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

Akıncı, "Bir süre daha gizemli kalmayı planlıyordum fakat medyanın gücü işi hızlandırdı" başlığıyla yaptığı paylaşımda kendisine dair bilgiler verdi.

Whatsapp Image 2024 09 26 At 20.32.03

ERSUN YANAL'LA 14 YIL

Akıncı'nın paylaşımı şöyle:

"Meslek hayatımın 22 (yazıyla yirmi iki) yılı geride kaldı. “İnsana ve hayata dair pek az şey beni şaşırtabilir artık” derken hala kendi kariyerimde şaşırabildiğim adımlar olabiliyor. Yıllar önce (tam olarak 14 yıl olmuş) değerli hocam Ersun Yanal ile tanışmamıza vesile olan alt yapı zamanlarında, spor psikoloğu olarak kulübede yer almam da onun TFF Futbol Gelişim Direktörü olduğu zamana denk gelmişti. O zamanlar, tam zamanlı olarak bir futbol kulübünde çalışan tek psikolog olduğum için, başka meslektaşlarım bu haktan yararlanabildi mi, hala merak ederim. Şimdilerde ise bambaşka bir heyecanla tanışıyorum; başlangıç düdüğüne kadar hazırlanmasına yardımcı olduğum takımın, maç esnasında da yanında olabilmek Tarifi çok zor, stresi yüksek, katkısı çok.

I M G 1955

Elbette henüz profesyonel takımlarda spor psikoloğu kimliğiyle kulübede olmam mümkün olmadığı için şu an yöneticilik rolüm de var. İnanıyorum ki bu süreç sonunda, mesleğim adına bir başka ilke daha vesile olma şansım olacak. Bana ve mesleğime inanan, güvenen ve bu görevi bana veren değerli hocam Ersun Yanal başta olmak üzere, bu süreçte desteğini esirgemeyen sevgili teknik ekibime ve Amed Sportif Faaliyetler Yönetimine teşekkür ederim. 
Per aspera ad astra!-Zorluklardan yıldızlara!”

Dr. Seren Akıncı, Türkiye profesyonel liglerinde yedek kulübünde oturan ilk kadın yönetici oldu.

Editör: HABER MERKEZİ