İrfan Gözen

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun Profesyonel Liglerdeki Futbolcu Uygunluklarında değişiklikler yapmasına ilişkin son kararı,  transfer çalışmalarının yoğunlaştığı bugünlerde kulüplerin transfer planlamalarında değişikliğe neden oldu.

Diyarbakır temsilcisi Amedspor'un da yer aldığı Trendyol 1. Lig'de yabamcı futbolcu sayısının 6'dan 8'e yükseltilmesi soucu teknik direktör Ersun Yanal yönetimindeki Amedspor Transfer Komitesi'nin yabancı futbolcu transferine yoğunlaşmasına neden oldu.

Çünkü uygun bonservis ve ücret bedeli dolayısıyla kulüpler yerli futbolcu yerine yabancı oyuncu transferine yöneliyor.

AMEDSPOR 6 YABANCI OYUNCU DAHA TRANSFER EDECEK

Yeni uygulamada kadrodaki 8 yabancı oyuncudan 6'sının sahada yer alması kararıyla muhtemelen Amedspor takımının sahaya yarısından fazlasının yabancı statüsündeki  oyuncuyla çıkmasını da sağlayacak. 

Kadrosunda şu ana kadar 2 yabancısı bulunan Amedspor yabancı sayısının arttırılmasıyla bazı mevkiler için de yabancı futbolcuları gündemine aldı.

Amedspor'un kadrosunda şuana kadar Hull City ile sözleşmesi sona eren Adama Traoré ve Portekizli forvet oyuncusu Bruno Lourenço bulunurken, bu bugün Antalyasporlu forvet Britt Asombalango iile prensip anlaşmasına varılmıştı.

Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar

Editör: Özgür Ayaydın