DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, İmralı adasında bulunan amcası Abdullah Öcalan ile 37 yıl sonra ilk kez görüştü. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Öcalan ile ilgili çağrısından sonra, İmralı’nın kapıları 4 yıl sonra yeniden açıldı. Avukatlara ve ailesine 4 yıldır kapalı olan kapılar, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’a, “Aile görüşü” kapsamında 4 yıl sonra ilk kez açıldı. 

Omer Ocalan 1Merakla beklenen görüşmeden sonra Ömer Öcalan, görüşme ile ilgili sosyal medya hesabından 2 paylaşım yaparken, görüşmenin kendisi içinde bir ilki barındırdığı ortaya çıktı. Abdullah Öcalan’ın 37 yaşındaki yeğeni olan Milletvekili Ömer Öcalan, hayatında ilk kez amcası ile yüz yüze görüşmüş oldu. 

Siyasete atılmadan önce gazetecilik yapan ve DEM Partinin devamı olduğu partilerde ilçe ve il eş başkanlığı yapan Ömer Öcalan, 12 yaşında iken Öcalan, Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti. 4 yıl sonra açılan İmralı kapısından ilk kez içeri giren Ömer Öcalan, ilk kez amcası ile yüz yüze görüşmüş oldu.

Editör: Ferit Aslan