Meksika'nın başkenti Meksiko'da bulunan antik Aztek şehri Tenochtitlán'da yapılan araştırmalar, yüzyıllar öncesinin karanlık bir sırrını gün yüzüne çıkardı. 1980'lerde Templo Mayor'da bulunan 42 çocuk iskeleti, korkunç bir gerçeği ortaya koyuyor: Aztekler, ölümcül kuraklığı durdurmak için çocukları kurban etmişti.

YAĞMUR TANRISINA SUNULAN ÇOCUKLAR

Yeni bir araştırmaya göre, 2 ila 7 yaş arasındaki bu çocuklar, 1452-1454 yılları arasında yaşanan ve bölgeyi kıtlığın eşiğine getiren kuraklık sırasında yağmur tanrısı Tláloc'a sunulmuştu. 

Kurban edilen çocukların bedenleri mavi boya, deniz kabukları ve küçük kuşlarla süslenmiş, etrafları ise Tláloc'un yüzüne benzeyen volkanik kaya heykellerle çevrilmişti.

Arkeolog Leonardo López Luján, çocukların bu şekilde süslenmesinin, onları yağmur cücelerine benzetme amacı taşıdığını belirtti.

Kuraklığın etkisiyle hasatların yok olduğunu, insanların açlıktan kırıldığını ve çaresiz ailelerin çocuklarını yiyecek karşılığında satmak zorunda kaldığını sözlerine ekleyen  Luján, şöyle dedi:

''Bu korkunç keşif, Aztek toplumunda kuraklığın ve kıtlığın ne denli büyük bir etkiye sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Aynı zamanda, insanların doğa olayları karşısında duydukları çaresizliğin ve inançlarının, onları ne kadar uç noktalara taşıyabileceğinin de bir kanıtı niteliğinde.''

Kaynak: livesience / Fogtoğraf: Aktüel Arkeoloji (arşiv)