Diyarbakır Barosu, 8 yaşındaki Narin’in öldürülmesi ile ilgili davaya taraf olup komisyon kurma kararı alırken, Baro Başkanı, İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporu ile ilgili tespitleri paylaştı.

Nari̇n Mezari-1Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolduğu söylenen ancak daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan Narin Güran ile ilgili Diyarbakır Barosu Komisyon kuracak. 8 yaşındaki Narin Güran’ın şüpheli olmayan tek ağabeyinin vekalet vermesi ile davaya taraf olan Baro’nun Başkanı Nahit Eren ise, dosyaya giren İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporundaki tespitleri paylaştı.

N A R İ N-8Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, bugün dosyaya giren 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumunun hazırladığı rapordaki tespitlerini sosyal medya hesabında paylaştı. Baro Başkanı Eren’in rapor ile ilgili tespitleri şöyle:

1-Mevcut verilerle çocuğun cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda değerlendirme yapılamadığı, 

2-Mevcut verilerle çocuğun zehirlenerek öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı,

Narin’in köyündeki çocukların psikolojik durumuna ilişkin ön rapor Narin’in köyündeki çocukların psikolojik durumuna ilişkin ön rapor

3-Ölümün 21.08.2024 tarihinde meydana geldiği,

4-Sol diz altında bacağın kopmasına neden olan travmanın ölüm sonrası hayvanlar tarafından gerçekleştirildiği, 

5-Otopsiside alt ve üst çenede bazı dişlerin yerinde olmadığı, bir kısmının torba içerisinde bulunduğu, mevcut dişlerinde yerlerinde kolayca ayrıldıkları tespit edilmiştir,

5- Ölüm sebebi  “ağız ve burun  kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği” belirtilmiştir.

Baro Başkanı Nahit Eren, paylaşımdaki tespitlerin sonunda, otopsi sürecindeki gözlemleriyle zaman zaman kamuoyunda oluşan yanlış algıları düzeltmek adına yaptıkları açıklamaların rapor le doğrulandığını belirtti. 

Eren, bir kez daha gerçek adaletin sağlanması, fail veya faillerin tespiti, yargılanması ve cezalandırılması için soruşturma sürecini titizlikle takip etmeye devam edeceklerini de vurguladı. 

Editör: Ferit Aslan