Türkiye'nin en çok ziyaret edilen gayrimenkul, vasıta gibi ilanların yer aldığı internet sitesinin ulan adını yenilemeyi unuttuğu için 250 milyon dolar kaybetme riski ile karşı karşıya olduğu iddia edildi.
Türkiye’nin en önemli e-ticaret sitelerinden biri olan Sahibinden.com platformuna dün gece yarısından sonra erişim sağlanamıyor. Şirket yetkilileri, teknik bir arıza' olduğu yönünde açıklama yaparken bir sosyal medya kullanıcısı Sahibinden.com'un alan adını yenilemeyi unuttuğunu ve sorunun bundan kaynaklandığını iddia etti.
Bu iddiaya göre, gece yarısından beri erişim sağlanamayan Sahibinden.com’un alan adını yenilemeyi unuttuğu, bunu alan yeni kullanacanın ise şirketten 250 milyon dolar istediği yönünde.
Ahmet Balat isimli Instagram kullanıcısı "edindiğim kesin bilgilere göre" diyerek Sahibinden.com'un alan adının başka bir kişi tarafından alındığını ve geri vermek için şirketten 250 milyon dolar istediğini iddia etti. Balat’ın açıklamasının devamı şöyle:
"Sahibinden.com'a alan adını yenilemeyi unuttukları için erişim problemleri yaşanıyor. Edindiğim kesin bilgilere göre, Sahibinden.com'un alan adı yenileme süresi 2023 Aralık ayının sonlarında doluyor. İnternette dolaşan iddialara göre, Sahibinden.com alan adı boşa düşüyor ve ABD Florida eyaletinde yaşayan bir internet kullanıcısı Sahibinden.com alan adını satın alarak Sahibinden.com'dan 250 milyon dolar para istiyor alan adını geri vermek için. Fakat bir alan adı yenileme süresi dolduğunda domain sağlayıcılar bu firmalara alan adını tekrar kullanabilmeleri için kısa bir süre daha zaman tanıyorlar. Eğer bu süre de dolmadıysa Sahibinden.com alan adını yenileyerek hizmete kesintisiz devam edebilir. Ancak bu yenileme süresi dolduysa eyvah eyvah..."
Habertürk’te yer alan habere göre ise, sitenin 'Whois' (aitlik) verilerine bakıldığında bu iddiayı doğrular nitelikte bir bilgi ile karşılaşılıyor. Sahibinden.com domaini için yenileme ödemesinin 1 Ocak 2024 yılında gerçekleştirildiği gözlemleniyor. 30 Aralık 2023 olan son yenileme tarihi ile 1 Ocak 2024 tarihleri arasında geçen sürede ise domain sağlayıcı şirket otomatik olarak site ismini askıya alıyor. Bu da sahibinden.com isminin durumunda 'Client Hold' olarak gözükmesini ve siteye erişimin sağlanamamasını açıklıyor.