Bolivya'da ordu güçleri, başkent La Paz'da hükümet binası önünde toplandı. Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, X hesabından yaptığı açıklamada, Bolivya ordusunun bazı birimleri tarafından düzensiz bir seferberlik gerçekleştirildiğini duyurdu. Arce, demokrasiye saygı gösterilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Peru’da 7.2 büyüklüğünde deprem Peru’da 7.2 büyüklüğünde deprem

Eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales de sanal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda silahlı kuvvetlerin "darbe" yapmaya çalıştığını duyurdu. 2019 yılında darbeyle görevinden alınan Morales, "Darbe yaklaşıyor. Genelkurmay Başkanlığındaki komutanlar, 15.00'te acil toplantı çağrısında bulundu. Kent ve kırsal kesimdeki tüm halkımıza demokrasiyi savunmaları için ulusal seferberlik çağrısında bulunuyoruz. Süresiz genel grev ilan ediyoruz. Silahlı kuvvetlerin, demokrasiyi ihlal etmesine ve halkı sindirmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

General Juan Jose Zuniga ise askerlerin toplandığı meydana bir yerel kanala yaptığı açıklamada, darbe girişiminin halk tarafından desteklendiğini iddia etti. Zuniga, "Her şey değişecek, ülkemiz artık böyle devam edemez. Ülkemizi yok etmeyi ve yoksullaştırmayı bırakın" dedi.

Editör: Nazmi Kahraman