Bolu Dağı Tüneli'nde başlayan bakım çalışmaları nedeniyle İstanbul yönü trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri tarafından yapılan açıklamada, tünelin tüpünün uzatılması için 50 gün süreyle kapalı kalacağı belirtildi. Peki, Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak ve sürücüler bu süreçte hangi alternatif güzergahları kullanacak? İşte detaylar...

BOLU DAĞI TÜNELİ NEDEN KAPATILDI?

Tünelin tüpünün uzatılması ve viyadüklerde yapılacak derz çalışmaları, güvenli sürüş koşullarını sağlamak ve tünelin ömrünü uzatmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar sayesinde, tünelin gelecek yıllarda da güvenle kullanılabilmesi hedefleniyor.

TÜNELİN NE KADAR SÜRE KAPALI KALACAĞI BELLİ OLDU

Karayolları yetkilileri, tünelin İstanbul yönünün 19 Eylül'e kadar trafiğe kapalı kalacağını duyurdu. Bu süreçte sürücüler, Abant gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirilecek ve Kaynaşlı gişelerinden tekrar otoyola bağlanabilecekler.

SÜRÜCÜLER İÇİN ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Bolu Dağı Tüneli'nin kapalı olması nedeniyle sürücüler, alternatif güzergahları kullanmak zorunda kalacaklar. D-100 karayolu, bu süreçte en sık tercih edilen güzergah olacak. Ancak, alternatif güzergahlarda trafik yoğunluğunun artabileceğini unutmamak gerekiyor.

16 valinin görev yeri değişti 16 valinin görev yeri değişti

Editör: Ayşegül Yaşar