Brezilyalı fotoğrafçı Sebastiao Salgado ve eşi Lelia Deluiz Wanick Salgado, orman vasfını yitirmiş bir araziye 20 yılda 2 milyon ağaç dikerek bir ormanı çevirdi. Orman alanı, 293 ağaç türüne ek olarak, çoğu yok olma tehlikesi altındaki 172 kuş türü, 33 memeli türü ve 15 kertenkele ve sürüngen türü sıfırdan yeniden oluşturulmuş bir ekosistem olarak geri döndü.
Ödüllü fotoğrafçı olan Sebastiao Salgado, Ruanda soykırımını belgeledikten sonra 30 yıl önce iş için ayrıldığı Brezilya'nın Minas Gerais bölgesindeki aile çiftliğine 1994 yılında geri döndü. Ancak, hatırladığı tropik cennet yerine ağaçların ve vahşi yaşamın yok olduğu çorak bir arazi ile karşılaşınca şok oldu ve çok üzüldü.
Yeşilodak sitesinde yer alan habere göre, bunun üzerine eşi Lelia Deluiz Wanick Salgado, sadece yüzde 0.5’inde ağaç kalan arazinin yeniden ağaç dikilerek eski haline dönebileceğine ve doğal hayatın geri geleceğine inandığını söyledi. Sebastiao ve eşi , orman vasfını yitiren arazilerin yeniden orman yapılması için bir organizasyon kurdu..
Çift, yaklaşık 7 bin dönümlük alana bölgeye özgü yerli bitki ve ağaçlar dikildi, büyük özen gösterildi ve 20 yıl içinde olağanüstü bir şekilde gelişerek orman ve yaban hayatı geri döndü. Orman alanı, 293 ağaç türüne ek olarak, çoğu yok olma tehlikesi altındaki 172 kuş türü, 33 memeli türü ve 15 kertenkele ve sürüngen türü sıfırdan yeniden oluşturulmuş bir ekosistem olarak geri döndü.