Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut'un talebi üzerine, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildi. Bu karar, yıllardır kamuoyunu meşgul eden iddiaların ardından geldi. Garipoğlu, 17 yaşındaki Münevver Karabulut’u 3 Mart 2009 tarihinde vahşice öldürmüş ve bu olay tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırmıştı.

Cem Garipoğlu, 197 gün boyunca firarda kaldıktan sonra teslim olmuş ve yargılamanın ardından 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezaevine konulduğu Silivri Cezaevi’nde ise 10 Ekim 2014 tarihinde hücresinde ölü bulunduğu açıklanmıştı. Ancak, bazı kesimler Garipoğlu'nun ölmediğini ve kaçırıldığına dair iddiaları gündeme getirdi. Bu iddialar, uzun yıllardır çeşitli tartışmalara yol açmış ve Karabulut ailesi tarafından defalarca kez mezarın açılması talep edilmişti.

MEZARIN AÇILMASI İÇİN BAŞVURU VE KARAR

Cem Garipoğlu’nun ölümüyle ilgili şüpheler, mezarının açılarak cesedin incelenmesi taleplerine neden oldu. Karabulut ailesi, mezarın açılması ve fethi kabir işleminin uygulanarak, cesedin mezardan çıkarılıp otopsi yapılması için uzun süre mücadele verdi. Ancak bugüne kadar yapılan başvurular reddedilmişti.

Son gelişmelerde, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun otopsi kaydını incelemek üzere bir bilirkişi heyeti oluşturdu. Bu heyetin inceleyeceği görüntüler ve hazırlayacağı rapor, mezarın açılması konusunda nihai kararı etkileyecekti.

Samet Şeker kimdir, bulundu mu? Samet Şeker kimdir, bulundu mu?

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili karar

KARABULUT AİLESİNİN AÇIKLAMASI

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, konuyla ilgili olarak X hesabından yaptığı açıklamada, müvekkili Süreyya Karabulut'un talebi doğrultusunda son iki yıldır etkili bir hukuki süreç başlattıklarını belirtti. Nihayetinde, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi kabul ettiğini ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na, mezarın açılması ve fethi kabir işleminin yapılması için talimat verdiğini duyurdu.

Editör: Ayşegül Yaşar