Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde tescilli Karacadağ pirinci hasadına başlandı.

İlçeye bağlı Sarıca Mahallesi’nde Çermik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde ''Karacadağ Pirinç Hasadı Tarla Günü'' etkinliği düzenlendi.

Çermik Kaymakamı Adem Karataş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Çermik'in çalışkan insanlarının emeği ile alın teri ile tarım faaliyeti yaptıklarını belirterek, Çermik'te  de yetişen, Karacadağ pirincini diğer bölgelerdeki pirinçten ayıran özellikleri olduğunu söyledi.

Çermik Habereiçi

Karacadağ pirincinin hem marka değerini yükseğe çekmek gerektiğini, hem de diğer pirinçlerin Karacadağ pirinç adı altında satılmasına da engel olmak gerektiğini ifade ederek, şöyle dedi:

''Sadece bu bölgeye özgün, bu bölgede yetişmiş olan pirincin Karacadağ pirinci olarak piyasaya sürülmesini de denetlemeniz gerekiyor ki hem kalitesini hem de çiftçimize olan gelir miktarını arttıralım. Bugün tarla ve hasat gününe katıldığımız çiftçilerimize hasatlarının bereketli olmalarını diliyorum.''

Yapılan konuşmalardan sonra Diyarbakır'da 2018 yılında coğrafi işaret tescili alan ve Karacadağ havzası ile Çermik, Çınar, Hazro ve Kocaköy’de üretimi gerçekleştirilen Karacadağ pirincinin hasadına başlandı.
(İHA)

Diyarbakır’da vergide adalet eylemi Diyarbakır’da vergide adalet eylemi

Editör: EYYUP KAÇAR