Yatırımcıların vazgeçilmesi olan altın ile ilgili yeni tahminler geldi.

Emlakçılıkta yeni dönem başladı: Ev sahipleri dikkat! Emlakçılıkta yeni dönem başladı: Ev sahipleri dikkat!

Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altının gram fiyatı için 3500 TL öngörüsünde bulunurken, çeyrek altın için de 6.000 TL'yi gösterdi.

Dün yüzde 1,5’tan fazla düşerek 3 haftalık kazanç serisine son veren altın haftayı yüzde 1'e yakın kayıpla tamamladı. 

Yurt içinde ise 24 ayar külçe altının gram fiyatı rekor kırmasının ardından geçen hafta yüzde 0,27 azalışla 2 bin 552 liraya, Cumhuriyet altınının fiyatı da yüzde 0,12 değer kaybederek 16 bin 720 liraya geriledi.

Mynet'te yer alan habere göre; altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı, dikkati çeken değerlendirmelerde bulundu. 

Sarı'nın açıklamalarında dikkati çeken satırbaşları şöyle:

''Altın fiyatlarında yükselişler devam ediyor. Yılbaşından bu yana Ons altında yüzde 20'ye yakın değer kazanımı, gram altında ise yüzde 35'e yakın değer kazanımı gördük. Özellikle son haftada yeni zirvelerin geldiğine de şahit olduk.

Ons altında 2.483 dolar seviyesine kadar yükselişler geldi. Nedenlerine baktığımızda tabii ki Fed tarafından gelebilecek olan faiz indirimi artık Eylül'de yüzde 94 ihtimale ulaşmış oldu. Yani yatırımcılar yüzde 94 ihtimalle Fed'de yüzde 25 indirim bekliyor.

Bununla beraber Avrupa kanadında hem İsviçre Merkez Bankası hem de Avrupa Merkez bankasından faiz indirimleri gelmişti. 

Ağustos ayı itibariyle de global merkez bankalarından İngiltere'nin de faiz indirimi beklentisinin yükselmiş olması altın cephesinin güçlenmesini sağlıyor.''

GRAM VE ÇEYREKTEKİ YÜKSELİŞ

Sarı, 2025 yılı başlamadan gram altında 3 bin 500 TL bandının aşılma ihtimali olduğunu ifade ederek, çeyrek altının da 6 bin TL seviyelerine çıkacağı öngörüsünde ulundu.

(HABER MERKEZİ)

Editör: EYYUP KAÇAR