CHP Meclis Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki gösterdi. Günaydın, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu öncelikle Van halkının iradesinin gasbıdır" dedi.

Günaydın, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Kayyım sürecine Van da katıldı. Başkan’ın görevden alınma gerekçesi; ‘üye olmamakla birlikte yardım ettiği…’ varsayalım ki, hiçbir adil yargılanma sorunu yok. Görevden alınan Başkan yerine belediye meclis üyelerinden neden seçim yaptırmıyorsun? Hukukun en temel ilkesi suç ve cezaların şahsiliğidir. Buna karşın, OHAL yasasına dayanarak, tüm meclis üyelerini peşinen suçlu kabul ediyor ve atanmış Vali’yi belediye başkanlığına getiriyorsun.”

'ÖNEMLİ OLAN ORTAK TUTUM'

Günaydın, demokrasi ve muhalefetin ortak tutumunun önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bu öncelikle Van halkının iradesinin gasbıdır. Ayrıca, Meclis’te temsil edilen 15 siyasal partinin 11’inin uzlaşmasıyla verilen ve idari vesayet düzenlemesini demokratik bir zemine çekmeyi öngören kanun teklifini görmezden geliyorsun. Aslında bütün olarak görmezden gelmeye çalıştığın demokrasi ve hukuk. Belirtmeliyiz ki, Cumhur İttifakı’nın tutumu sürpriz değil. Önemli olan, demokrasi güçlerinin ve muhalefetin ortak tutumu ve yol haritası. Ülkenin geleceğini bu alandaki bilinç ve kararlılık belirleyecek” dedi.

Editör: ALİ ABBAS YILMAZ