O ilde öğrenciler okula geç başlayacak O ilde öğrenciler okula geç başlayacak

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde hakkındaki disiplin soruşturması nedeniyle başkanlıktan ve partiden istifası istenen belediye başakanı Zeyni İpek, DEM Partiden istifa etti. İpek daha sonra başkan yardımcısı olan eş başkan ve bazı daire müdürlerini görevden aldı. 

Hamdiye Zeyni 770X375

DEM Parti tarafından hakkında 1 Ağustos'ta disiplin soruşturması başlatılan Kızıltepe Belediye eş Başkanı Zeyni İpek, bugün partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

Bir kadın ile uygunsuz görüntülerinin sosyal medyaya düşmesi üzerine İpek, kendisine komplo kurulduğunu söyleyerek, partisinin yıpranmaması için istifa ettiğini ve görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı. 

8Ee298F3 955E 45Ec A203 E7464E55D582

DEM Partinin, hem başkanlık hemde parti üyeliğinden istifasını istediği, ancak sadece parti üyeliğinden istifa eden İpek, partililerin tepkisine yol açtı. İpek'in, bugün eş başkan olarak görev yapan belediye başkan yardımcısı Hamdiye Bilek Turgay ile diğer başkan yardımcısı Şükrü Yıldırım ve bazı daire müdürlerini görevden aldığı ve yerlerine yeni atamalar yaptığı belirtildi. 

3 BAŞKAN DEM'DEN SEÇİLDİ, İSTİFA ETTİ

31 Mart seçimlerinden bu yana DEM Partiden belediye eş başkanı seçilen 3 başkan, DEM Partiden istifa ederek bağımsız kaldılar. Şanlıurfa'nın Birecik, Batman'ın Bekirhan beldesinden sonra bugünde Mardin'in en büyük ilçesi Kızıltepe'nin belediye eş başkanı partisinden istifa etmiş oldu. 

Editör: Ferit Aslan