DİSKİ Genel Müdürlüğü, oluşabilecek iş kazalarının önüne geçmek için farklı birimlerde çalışan 1218 personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriyor.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, bünyesinde farklı alan ve birimlerde çalışma yürüten personele yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitim programı başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına bağlı Eğitim ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğü Koordinasyonunda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 17. Maddesi gereğince 1218 personele çalışanın yasal hakları, iş kazaları, meslek hastalıkları ve kaza durumunda ilk yardım konularında uzman ekipler tarafından bilgilendirmede bulunuyor.

Diyarbakır'da hastalar kobay olarak mı kullanıldı ? Diyarbakır'da hastalar kobay olarak mı kullanıldı ?

Eğitim programında sahada riskli alanlarda çalışma yürüten personele, kişisel koruyucu donanım ekipman kullanımı, çevre güvenliği sağlama, hangi durumların iş kazası olarak değerlendirileceği ve iş kazası meydana gelmesi durumunda yasal bildirim süreci ile yasal yükümlülükler aktarılıyor.

İlk yardımın öneminin vurgulandığı eğitimde, kesik, kanama, bayılma, suda boğulma, kırık-çıkıklarda, zehirlenmelerde, sara krizinde ve elektrik çarpmalarında neler yapılacağı konularında tüm personele bilgi veriliyor.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, belirlenen takvim gereğince personeline iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim programları düzenlemeye devam edecek.
 

Editör: EYYUP KAÇAR