Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Eylül Fuarcılık'ın işbirliğinde 16-24 Aralık 2023 tarihlerinde Diyarbakır Kitap Fuarı’nı düzenleyecek.
Gündeydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan tanıtım toplantısına DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Engin Yeşil, Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, Kitap Fuarı Danışma Kurulu Koordinatörü Şeyhmus Diken ve ilgililer katıldı.
DTSO Başkanı Mehmet Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada 4 yıl aradan sonra yapılacak kitap fuarı için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Son dönemde kitap üreticilerinin yaşadığı sorunlar, pandemi ve lojistik gibi sıkıntıların kitap fuarlarının yapılmasına engel olduğunu belirten Kaya, ''Kitap fuarı 9 gün sürecek. Fuar şenlik havasında geçiyor. Rekor seviyede bir katılımın olacağını düşünüyoruz. Kitap fuarı için Diyarbakır'da yazarlarımızın içerisinde yer aldığı danışma kurulu kurduk. Fuarın danışma kurulu koordinatörlüğünü de yazar Şeyhmus Diken yapıyor" dedi.
"Amacımız yazar ve okuyucuyu biraraya getirmek"
Eylül Fuarcılık Başkanı Çayır ise, güzel bir fuar gerçekleşeceğine inandığını ifade ederek, "Birçok şehirde kitap fuarı düzenlemeye devam ediyoruz. Amacımız yazar ve okuyucuyu biraraya getirmek. Burada kitap fuarı düzenlemeyi istemiştik. Bir komite kuruldu. Bu komitenin yanı sıra herkesin birlik beraberlik içerisinde olduğu bir fuar düzenleyeceğiz. Bizlere düşen iş 16-24 Aralık tarihleri arasında bu fuarı en iyi şekilde düzenlemektir. Yeter ki barış ve kardeşlik içerisinde bunu düzenleyelim" diye konuştu.
Danışma Kurulu Koordinatörü Diken de basından fuar için yoğun destek beklediğini söyledi.
Kitap fuarlarının önemine değinen Diken, ''Kitap fuarları tüm fuarların içerisinde yer aldığı bir fuar türüdür. Kitap fuarının tüm kesimlere hitap ettiğini söylemek isteriz. Yürütme kurulunda Kürtçe kitaplar basan 10 yayın evi bulunuyor. Bu kurul Mezopotamya Fuarcılık ve Eylül Fuarcılık ile görev alacak. Diyarbakır Kitap Fuarı heyecan verici bir fuar olacak" şeklinde konuştu.