Diyarbakır Bağlar’daki o cadde 11 gün kapatılacak Diyarbakır Bağlar’daki o cadde 11 gün kapatılacak

Diyarbakır Barosu’nun 49. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık yarışına katılan Av. Abdulkadir Güleç Diyarbakır’ın hukuk dünyasında tanınmış bir isim olarak öne çıkıyor.  Diyarbakır Barosu başkan adayı Abdulkadir Güleç kimdir? Güleç’in hayatına yakından bakıyoruz.

ABDULKADİR GÜLEÇ KİMDİR?

Diyarbakır’ın hukuk sahnesinde tanınmış bir isim olan Av. Abdulkadir Güleç, 1971 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğdu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Güleç, 1998 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yapıyor. Baro içindeki aktif rolleriyle tanınan Güleç, başkanlık adaylığıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

HUKUK KARİYERİNDEKİ ADIMLAR

Av. Abdulkadir Güleç, hukuk kariyerine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra başladı. 1998’den bu yana Diyarbakır’da serbest avukatlık yapan Güleç, çeşitli davalarda üstlendiği rollerle adaletin savunucusu olarak bilinir.

Güleç’in Diyarbakır Barosu’ndaki aktif kariyeri, onu Baro’nun yönetiminde etkili bir isim haline getirdi. 2006-2008 döneminde Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Güleç, 2012-2014 döneminde Denetleme Kurulu Üyesi ve 2018-2021 döneminde Türkiye Barolar Birliği Delegesi olarak önemli sorumluluklar üstlendi. Bu tecrübeler, onu Baro başkanlığına taşıyan temel adımlar oldu. 

BAŞKANLIK VİZYONU

Av. Abdulkadir Güleç, Baro’nun yönetiminde hukukun üstünlüğünü savunan ve avukat haklarını ön planda tutan bir vizyonla aday oldu. Güleç, meslektaşlarının haklarını savunmayı, genç avukatların mesleki gelişimlerini desteklemeyi ve adalet sistemindeki eksikliklere karşı güçlü bir duruş sergilemeyi hedefliyor.

Editör: Ayşegül Yaşar