Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Ağustos ayı olağan toplantısının dördüncü oturumu, Eş Başkan Serra Bucak başkanlığında gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, toplu taşımadaki sıkışıklık, şikayetler ve halkın talebi doğrultusunda Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan 82 toplu taşıma otobüsü akaryakıt ve bakım onarım maliyetleri dolayısıyla satışı yapılıp yerine 150 yeni otobüsün alınmasına ilişkin karar aldı.

Diyarbakır’ın en büyük mahallesinin bölünmesine valilik engeli Diyarbakır’ın en büyük mahallesinin bölünmesine valilik engeli

Ekonomik ömrünü tamamlayan otobüsler satılacak

Ulaşım Komisyonu tarafından Meclis’e sunulan raporda, 82 adet otobüsün akaryakıt ve bakım onarım maliyetleri dolayısıyla ekonomik ömrünü tamamladığı, 14 otobüsün ise hurdaya verildiği belirtildi.

Meclis oy birliğiyle karar aldı

Meclis, 82 otobüsün satışının yapılması ve 150 adet yeni otobüsün alınmasına ilişkin maddeleri oy birliğiyle kabul etti.

Hedef sıkıntıları ortadan kaldırmak

Toplu taşımadaki şikayet ve sıkıntıları kısa sürede ortadan kaldırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Meclis kararından sonra otobüs alım süreci tamamlandığında toplu taşımada daha konforlu, ulaşılabilir ve kaliteli hizmet sağlayacak.

Editör: Nazmi Kahraman