DİYARBAKIR

Diyarbakır Eş Başkanı Bucak: İnovasyon çalışmaları için güncel araçlara ihtiyaç var

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, personele yönelik düzenlenen “Proje Döngüsü Yönetimi ve Fon Kaynaklarına Erişim Eğitimi”ne katılarak, inovasyon çalışmaları için güncel araçlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Abone Ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Avrupa Birliği (AB) iş birliğiyle, belediye personeline yönelik iki gün sürecek “Proje Döngüsü Yönetimi ve Fon Kaynaklarına Erişim Eğitimi” düzenledi.

Belediye personelinin proje hazırlama kapasitelerini ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından daha etkin yararlanılmasını sağlamak amacıyla tasarlanan programın ilk günü, belediye binasında yer alan Ali Emiri Konferans Salonu’nda daire başkanları ve üst düzey yöneticilere yönelik bir oturumla başladı. Oturumun açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak gerçekleştirdi.

Eş Başkan Bucak: Eksiklikleri gidermek için güncel araçlara ihtiyaç var

Kurumsal eksiklikleri gidermek ve inovasyon çalışmaları yürütmek için güncel araçlara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Eş Başkan Bucak, "Belediyecilik çalışmaları açısından değerlendirdiğimizde sekiz yıllık kaybımız var. Bu aksaklıkların önüne geçebilmek; çağın, fon kuruluşlarının sunduğu imkânları, 17 ilçeden sorumlu böylesi geniş bir hizmet alanı için realize etmek, fon ve proje kaynaklarını iyi bilmek için hem büyükşehir hem DİSKİ hem de daire başkanları ile böyle bir çalışmanın esasını ortaya koymak istedik" dedi.

'Bu bakış açısı önemli bir ivme kazandıracaktır'

Etüt ve Proje Daire Başkanlığının yeni kurulduğunu söyleyen Eş Başkan Bucak, eğitime dair şöyle konuştu: "Seçilmişlerin ve kentin katılımcılığının buralarda nüfuz edişi önemli. Sekiz yıllık kaybımız var, bu nedenle söz konusu daire başkanlığını kurmayı gerekli gördük. Bu gibi eğitimleri çok önemsiyoruz. Burada olduğunuz sürece, buraya dâhil olmanız ve burayı aktif kılma amacı ile değerlendirmeniz, projeye kafa yormanız önemli. Bizim kaynaklarımız kısıtlı, olumsuzluk ve eksiklikler varken, alternatif yaratmak çok önemli. Derdimiz salt finansal proje, iş birliği değildir; bu bakış açısı kentin tanıtılması ve görünürlüğü açısından da önemli bir ivme kazandıracaktır.”

Açılış konuşmasının ardından Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) Proje Koordinatörü Murat Özçelebi, proje hazırlama teknikleri ve hibe programlarına ilişkin bilgiler aktardı. Özçelebi, belediyenin stratejik hedefleri doğrultusunda, daha etkin ve sürdürülebilir projelerin geliştirilmesine dair sunum yaptı.

İki gün sürecek olan eğitim programı Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam edecek.