Diyarbakır Sur’larının üstüne korkuluk takılması tartışmalara neden oldu. AK Partili Mine Lök Beyaz, tepki göstererek, işgale asla izin verilmemeli dedi. 

Diyarbakir Surlari Diyarbakir Aa 2288636Diyarbakır Surlarının İçkalede bölümünde can güvenliği nedeniyle korkuluk takılması tepki ve tartışmaları beraberinde getirdi. Korkulukların, Diyarbakır Surlarını gezen sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz’ın isteği üzerine takıldığı iddia edilirken, Diyarbakır Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yapılan korkuluklara bir tepki de AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz’dan geldi. 

Unnamed

“HERKES, CANININ İSTEDİĞİ GİBİ SURLARA ÇIKACAK DİYE BİR ŞEY YOK”

Mine Lök Beyaz, Diyarbakır Surlarının kentin gözbebeği olduğunu ve bir çivi dahi çakılmaması gerektiğini söyledi. Surların aynı zamanda dünya mimarlık mirası olduğunu söyleyen Beyaz, “Tarihi tescilli anıtsal yapı. Herkes canının istediği gibi Surlara çıkacak diye bir şey yoktur. Diyarbakır Surları restorasyon projeleri ve etrafının temizlenme çalışmaları yıllardır devam ediyor ve bu projeler uygulanıyor” dedi. 

Surlar Demir Korkulukee“SURLARIN TEKRAR İŞGALİNE ASLA İZİN VERİLMEMELİDİR”

AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Mine Lök beyaz, surların tekrar işgaline asla izin verilmemesi gerektiğini de ifade ederek, “Diyarbakır Surları, bir bütün halinde ele alınıp, bir işlevlendirme projesi ile korunmalı ve yaşamalıdır. Diyarbakır Surları, dünyanın en büyük açık hava yazıtlar müzesidir. Bir müze olarak düşünülüp; ona göre işlevlendirilmedir. Dünyanın her yerinden turistlerin akın akın gelip görmek isteyeceği bir eserdir” diye konuştu.

Thumbs B C 9A8446A1Fc1Da0E61F91C8E5552Ac1Ee

Editör: Ferit Aslan