Diyarbakır'da kentin kültürel miras değerlerinden ilham alarak, kültür alanında yenilikçi proje üretmek isteyen gençlere yönelik eğitim düzenlenecek.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi'nde düzenlenecek, "Hackathon Cultural Herıtage and Dıgıtalızatıon Day" için başvurular başladı. Ücretsiz gerçekleşecek etkinlik için son başvuru 8 Kasım 2004.
 
Kentte kültür girişimciliğini geliştirmek ve  kent için yeni projeler aramak üzere  istihdam olmayan, ancak kültür girişimciliğine ilgi duyan gençler,  kültür girişimciliği, yazılım, tasarım, yeni medya, yaratıcı hizmetler ve dijital araçlar konusunda  uzman kişilerin katılımıyla, 13-15 Kasım 2024 tarihlerinde yüz yüze  düzenlenecek  Hackhaton etkinliğine katılabilecek.

Narin ismi Diyarbakır'da yaşatılacak Narin ismi Diyarbakır'da yaşatılacak

 
Yaratıcı fikirler açığa çıkacak

Uluslararası düzeyde kültür girişimciliği ve dijitalleşme konusunda deneyimli kişilerin de online olarak katılarak zenginleştireceği  etkinlik, Ne Eğitimde Ne istihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)" kapsamında DTSO Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Dijital Sektörlerde NEET'lerin istihdamının Arttırılması Projesi" çerçevesinde   düzenleniyor. 

Diyarbakır'ın sahip olduğu eşsiz kültürel zenginliğinden  beslenen gençlerin, bundan ilham alarak kent için yenilikçi projeler geliştirmesine olanak tanıyan Hackhaton programı,  genç girişimcileri yaratıcı fikirlerini açığa çıkarmaya  davet ediyor.
Etkinlik süresince, gençlerin kültür girişimciliğini destekleyecek fikirler, kentin somut ve somut olmayan kültürel miras değerlerinden beslenen iş fikirleri, kentteki kültürel mirasın korunması ve sürdürülmesine dair yenilikçi fikirler,  dijital araçlar ve kültürel miras değerlerini buluşturan fikirler ele alınarak mentorlük ve ekip çalışmaları  gerçekleşecek.
 

Editör: Meral Özdemir