Nazmi Kahraman

Sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı Diyarbakır'da, vatandaşlar, serinlemek için Hazar Gölüne gidiyor.

Diyarbakır'a yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan hazar gölü doğal güzelliği ile huzur veren yerler arasında bulunuyor. 

Diyarbakır'ın unutulmaz yaz geleneği Diyarbakır'ın unutulmaz yaz geleneği

Yaz aylarında tatil bölgelerine gidemeyen ve sıcaktan korunmaya çalışan vatandaşlar serinlemek için Hazar golünü tercih ediyor.

Vatandaşlar, hazar gölü sahil yakınlarında çadır kurarak veya ev kiralayarak yaz tatilini yapıyor. 

Çadır kiraları sezonluk 3 ile 8 bin TL, 1+1 evlerin kirası ise sezonluk 15 bin ile 50 bin TL arasında değişiyor.

Yaz aylarında Diyarbakır'ın bunaltıcı sıcağından kaçan vatandaşlar, Gezin beldesi ile Sivrice ilçesi güzergahında bulunan sahil kenarında çadırlarda ve evlerde konaklanarak serinlemeye çalışıyorlar.

Hazar gölü sahiline çadır kuran bir vatandaş, yaz aylarında sıcaktan bunaldıkları için hazar gölüne geldiklerini ifade ederek, ''imkanmız olmadığı icin batı bölgelerine tatile gidemiyoruz. Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerine çıktığı zaman serinlemek için hazar gölüne geliyoruz. Burada yaklaşık üç ay kalıyoruz. Tatilimizi burada geçıriyoruz'' dedi.

DİYARBAKIR'DA YAZIN SICAKLIK KAÇ DERECE.?

Göl

Diyarbakır'da yaz aylarında sıcaklık genellikle 45 - 50 dereceye kadar ulaşır, kışın ise 20 derecenin altına iner. Diyarbakır'da genellikle yaz aylarında, Haziran ayından Eylül ayına kadar hiç yağış düşmez.

HAZAR GÖLÜ NEREDEDİR.?

Hazar gölü, Elazığ - Diyarbakır karayolunun 22. Kilometresinde yer almakradır. Hazarbaba ile Mastar dağları arasında bulunan tektonik bir göldür. 
 

Editör: Nazmi Kahraman