CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da sonsuzluğa uğurladıkları Tarık ziya Ekinci’nin bir efsane olduğunu söyledi. 

Vasiyeti üzerine cenazesi Diyarbakır’a getirilen tarihçi, siyasetçi, doktor ve insan hakları savunucusu Tarık Ziya Ekinci sonsuzluğa uğurlanırken, cenaze törenine katılan CHP Diyarbakır Milletvekili Ekinci ile ilgili düşüncelerini paylaştı. 

Afrika'dan gelerek Hevsel'i renklendirdiler Afrika'dan gelerek Hevsel'i renklendirdiler

P H O T O 2024 08 18 13 20 03Tanrıkulu, Tarık Ziya Ekinci'nin ve ailesinin kişisel tarihlerinde de özel yerleri olduğunu belirterek, “Çocukluğumuzda evlerine gitmişliğimiz ve yeğenleriyle beraber büyüyüp, çocuklarıyla arkadaşlık yaptık. Tarık Bey ve ailesi çocukluğumuzda, hafızamızda bir efsane olarak kaldı” dedi. Tanrıkulu, konuşmasına şöyle devam etti:

Photo 2024 08 18 13 20 03 2“O yaşamlar, bizim şekillenmemizde, gelişimimizde büyük yol gösterici oldu. 99 yıllık yaşamı, bu toprakların tarihidir. Bir hafızanın, bir cesaretin, bir kararlılığın, bir entelektüel birikimin tarihidir. Yaşamı el verdiği müddetçe halkının hakları için, Türkiye'de demokrasi için, eşitlik için, adalet için, demokrasi için mücadele etti. Bir kez daha ailesine, yakınlarına, dostlarına başsağlığı diliyorum, halkımıza başsağlığı diliyorum, Türkiye'ye başsağlığı diliyorum, hepimizin başı sağ olsun.”

Editör: Ferit Aslan