Ferit Aslan

Diyarbakır’a, hem kayyım hemde seçilmiş belediye başkanlığı yapan Murat Zorluoğlu Vali olarak atandı. 

DİYARBAKIR VE TÜRKİYE İÇİN BİR İLK YAŞANDI

Resmi Gazetede yayımlanan Valiler kararnamesi ile Diyarbakır’a Vali olarak atanan Murat Zorluoğlu, beraberinde bir çok tartışmayı gündeme getirdi. Zorluoğlu’nun atanması ile Türkiye ve Diyarbakır içinde bir ilk yaşanmış oldu. 

Yeni Vali.jpg

Diyarbakır’a Vali olarak atanan Zorluoğlu, ilk kez Vali iken iktidar partisinden belediye başkanlığı yapan ve ardından yeniden Vali olarak atanan ilk isim oldu. 

Diyarbakır’da kuzenlerin bıçaklı-sopalı kavgası: 5 yaralı Diyarbakır’da kuzenlerin bıçaklı-sopalı kavgası: 5 yaralı

Murat Zorluoğlu’nun Van’da, Vali iken 2017 yılında kayyım olarak görev yapması ve ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi bazı sosyal medya hesaplarında yerel tecrübesinin sürekli gündeme getirilmesi, Diyarbakır’a kayyım olarak ta atanacağı iddialarını gündeme getirdi. 

124187.JpgKAYYIM’IN ÖN HAZIRLIĞI MI?

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Vali atamasından sonra sosyal medya hasında yaptığı paylaşımda, “Vali, kayyım ve büyükşehir belediye başkanı olarak görev yapmış sayın Murat Zorluoğlu’nun Diyarbakır valisi olarak atanması umarım olası bir ‘kayyum atanmasının’ ön hazırlığı değildir” dedi. 

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, atamadan sonra sosyal medyasında yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır için yerel yönetim tecrübesi olan Vali! İlginç! Şeklinde bir paylaşımda bulundu. 

P H O T O 2024 07 10 09 33 39ZORLUOĞLU, "ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUM"

Diyarbakır'da Vali olarak atanan Murat Zorluoğlu, kararnameden somra sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu. Zorluoğlu oğlu paylayşımında, "Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir diyarbakır4a vali olarak atanmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum" dedi. 

Editör: Ferit Aslan