Diyarbakır’da, 2016 yılında bu yana görev yapan 3 eski Vali, randevu bile vermezken, Vali Murat Zorluoğlu son 1 ayda iki kez Amedspor’u kabul etti. 

Milyonlarca taraftar kitlesi olan Amedspor’a, 2016 yılından beri Valilik yapan Hasan Basri Güzeloğlu, Münir Karaloğlu ve Ali İhsan Su tüm girişimlerine rağmen randevu vermedi. Amedspor ile aralarına mesafe koyan eski valiler, Amedspor’un hiç bir maçını da izlemeye gitmemişti.

Narin'in dişleri ile koldaki izler karşılaştırılacak Narin'in dişleri ile koldaki izler karşılaştırılacak

P H O T O 2024 09 18 20 41 17VALİ ZORLUOĞLU, GÖREVE BAŞLADIĞI AY KABUL ETTİ

Amedspor’un tarihinde ilk kez TFF 1. Lige çıkması ile kentin sosyal ve psikolojik havası değişirken, Diyarbakır’a atanan Vali Murat Zorluoğlu ile birlikte bürokrasinin Amedspor’a bakışında da değişimler oldu. Vali Zorluoğlu, 12 Ağustos’ta Başkan Aziz Elaldı başkanlığındaki Amedspor heyetini kabul ederken, heyet, Vali Zorluoğlu’na Amedspor forması hedeye etmişti. 

P H O T O 2024 09 18 20 41 16AMEDSPOR’A DESTEK SÖZÜ VERMİŞTİ

Amedspor ile ilk görüşmede Vali Murat Zorluoğlu, Amedspor’da başta 8 yıldır izin alamadıkları SMS kampanyası dahil her konuda destek sözü vermişti. Vali Zorluoğlu ardından Amedspor’un evinde oynadığı İstanbulspor maçında da Diyarbakır Stadyumundaki yerine almıştı. 

Photo 2024 09 18 20 41 17 2YÖNETİM VE ERSUN YANAL’I BİR KEZ DAHA KABUL ETTİ

Diyarbakır Stadyumundaki zeminden kaynaklı sorunlar nedeniyle evinde oynaması gereken 2 maçını İstanbul ve Şanlıurfa’da oynayan Amedspor, bugün bir kez daha Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ile görüştü. Vali’nin devreye girmesi ile Stadyumdaki çalışmalar hızlandırılırken, görüşmeye Amedspor Başkanvekili Baran Durmaz, Genel Sekreter Faysal Tosun ve teknik direktör Ersun Yanal da katıldı. 

Diyarbakır’da geçmişte görev yapan valilerin randevu bile vermediği Amedspor yönetimine, Vali Murat Zorluoğlu’nun 1 ayda 2 kez görüşmesi ve sorunların çözümü için destek vermesi Amedspor yönetimini memnun etti. 

Editör: Ferit Aslan