Diyarbakır kamu hastanelerinin yapımı açısından yıllardır büyük mağduriyet yaşıyor. Diyarbakır Bağlar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi'nin inşaası 10 yılı aşkın sürmüştü.

Sağlık Bakanlığı'nın vizyon projesi olan ve Diyarbakır^da 2015 yılında yapımı planan 1000 yataklı Diyarbakır Şehir Hastanesi için Kayapınar Talaytepe mevkisinde yer belirlendi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, 23 Ağustos 2021'de Diyarbakır 1000 Yataklı Şehir Hastanesi Yapım işini ihaleye çıkardı. İhaleyi, 1 milyar 93 milyon 312 bin TL teklif veren Limak İnşaat firmasında kaldı. Ancak ihaleden 8 ay sonra firma inşaat maliyetindeki artıoşı gerekçe göstererek projeden çekildiğini açıkladı.

Bunun ardın Sağlık Bakanlığı Diyarbakır Şehir Hastanesi için yeniden ihale açtı, Bu kez Gürbağ firması ihaleyi kazandı ve  Nisan 2023'te inşaat yapımına yeniden başlandı.

AK PARTİLİ TEPKİ GÖSTERDİ

Fakat hastanenin yapımında geç kalındı. Hata bu gecikmeye ilk tepki gösterenlerin başında eski AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak oldu.

Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar

Parlak sosyal paylaşımında, hastanenin Temmuz 2025'te tamamlanmasının beklendiğini işaret ederek, '' Yapım işi yılan hikayesine dönen Diyarbakır Şehir Hastanesi inşaatını üstlenen firma, şu ana kadar inşaatın ancak yüzde 8'ini tamamlayabilmiştir. Firma bu hızla devam ederse, maalesef Şehir Hastanemizin bitirilmesi uzun yıllar alacaktır'' ifadesini kullandı.

BAKANA İLETTİ

Yaklaşık 1 ay önce AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak da eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaretinde hastanenin durumunu ileterek, yapımının hızlandırılması talebinde bulundu.

HASTANE SIKINTISI ARTTI

Diyarbakırlılar artan nüfus dolayısıyla  her geçen gün hastanelerin yetersiz duruma kalması dolayısıyla şehir hastanesinin yapımının acilen  hızlandırılması istiyor.

Editör: Özgür Ayaydın