Diyarbakır’da, seçimden sonra görevden alınan DİSKİ Genel Müdürünün 5 aydır rapor alarak işe gitmediği belirtildi. 

Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesini DEM Partili adayların kazanmasından sonra Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Mehmet Fırat Tutşi görevden alındı. 

Ersun Yanal: ''Amedspor iddiasız bir takım olamaz'' Ersun Yanal: ''Amedspor iddiasız bir takım olamaz''

Diski Binasi SBirgün Gazetesinde yer alan habere göre, kayyım yönetim döneminde göreve getirilen ve 31 Mart yerel seçimlerinden sonra görevden alınan DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Fırat Tutşi, yaklaşık 5 aydır hastanelerden aldığı istirahat raporları ile işe gitmiyor. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, istirahat raporları ile görevine gitmeyen DİSKİ eski Genel Müdürü Tutşi’nin durumunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bildirdi. Ancak, yazışmalara rağmen belediyenin talebine bakanlık yanıt vermedi.

28246

AYLIK 127 BİN LİRA MAAŞ 

Habere göre, Belediye yetkileri, bakanlığa gönderdiği yazıda, aylık net 127 bin lira maaşını düzenli olarak alan Mehmet Fırat Tutşi’nin, aile hekimlerinden aldığı 'istirahat raporunun' incelenmesini talep ederek, kamuda tasarruf adı altında başlatılan uygulamaya da aykırı olduğunu açıkladı.

Editör: Ferit Aslan