Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat,  Diyarbakır Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda “Türkiye geneli 10 bin çocuğumuz koruyucu aile yanında bulunmakta. Toplam 8 bin 500 ailemiz, koruyucu aile” dedi.

25 koruyucu aile ve çocuklarının katıldığını etkinlikteDiyarbakır Vali Vekili Abdullah Çiftçi, 

“Ailelerimiz hem çocuklara sahip çıkarak kendi evlerine bereket kattılar, hem de rahman ve rahim sıfatına sahip olan Allah’ın takdirini kazandılar” diyen Çiftçi, ilde koruyucu aile olmayı kabul eden, gönüllü olarak bunu seçen 63 aileyi canı gönülden tebrik ettiğini söyledi.

İl Müdürü Aydın Polat, Türkiye geneli 10 bin çocuğun koruyucu aile yanında bulunmakta olduğunu açıklayarak, ''Toplam 8 bin 500 ailenin , koruyucu aile olduğunu aktaran Polat, “Maalesef Türkiye geneli ile kıyaslama yaptığımızda Diyarbakır bu oran oldukça düşük. Yanı başımızda Şanlıurfa’da bizim iki katımız kadar çocuk, koruyucu aile de bulunmakta. Sevgi Evleri’mizde 0-2 yaş 20 çocuk, 0-6 yaş 50 çocuğumuz aile sevgisi beklemektedir. Takdir edersiniz ki, güçlü bir toplum olabilmemiz için güçlü bireylere ihtiyaç var” diye konuştu.

Diyarbakır'da 7 ilçe kaymakamı değişti Diyarbakır'da 7 ilçe kaymakamı değişti

Kaynak: iha