Diyarbakır’dan,  “Yenidoğan çetesine” tepki Diyarbakır’dan, “Yenidoğan çetesine” tepki


DİSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler;  merkez ilçe belediyelerin yapmış olduğu asfalt yollar ve kilitli parke taşlarının döşenmesiyle kapanan atık ve yağmur suyu bacaları yapılan çalışmalarla belirlendi.

Son teknolojik cihazlarla tespit edilen kayıp atık ve yağmursuyu bacaları yenilendi. Son 6.5 ayda kayıp 993 atık su ve yağmur suyu bacaları tespit edilerek yenilendi.

Muhtelif cadde ve sokaklarda yol seviyesi altında kalan atık su ve yağmur suyu bacalarının yollardaki sürüş konforunu arttırmak için yol üst kodu seviyesine getirme çalışmalarına da devam edildiğini belirten yetkililer, şöyle dedi:

''Ekonomik ömrünü tamamlamış, eskiyen ve deforme olan atık su ve yağmur suyu baca kapakları ise yeni kapaklar ile değiştiriliyor. Yurttaşlar; daha rahat, konforlu ve güvenli seyahatin tadını çıkarma fırsatı bulurken bisiklet tutkunları da bu sayede daha rahat ve güvenli yollarda pedal çeviriyor. Tekerlekli sandalye kullanan özel gereksinimli (engelli) yurttaşlar ve çocuk arabası kullanan anneler de mazgallara takılma riskini yaşamadan söz konusu yolları güvenli bir şekilde kullanıyor.''


 

Kaynak: DİSKİ BÜLTEN