Diyarbakır'ın kırsal kesiminde son yıllarda yiyecek bulamadıkları için yerleşim yerlerine inen domuz süreleri, köylüleri canından bezdirdi. Bağ ve bahçeleri talan eden domuz süreleri için köylüler, çözüm bulunmaması halinde istemeyerek de olsa zehir aradıklarını söylemek durumunda kaldı. 

Domuz 05

Diyarbakır'da 90 yaşındaki saatçi 58 yıldır zamanı ayarlıyor Diyarbakır'da 90 yaşındaki saatçi 58 yıldır zamanı ayarlıyor

Son yıllarda yaşadıkları doğada yiyecek bulamadıkları için yerleşim birimlerine sürü halinde inen domuzlar, bölgede tamda üzüm ve bahçe hasadının yapıldığı dönemde çiftçilere büyük zararlar vermeye başladı. 

Photo 2024 09 28 10 37 00 2Diyarbakır'ın Çünüş ilçesine bağlı Sağtepe köyü 10 gündür adate domuz istilasına uğradı. Bağbozumu ve bahçe hasadının yapılacağı bugünlerde gece geç saatlerde sürü halinde köye inen domuzların, bağ ve bahçelerde ne varsa herşeyi yok ettikleri görüldü.

P H O T O 2024 09 28 10 37 00Bir çiftçi kadın, bahçesinde domuz sürüsünün yarattığı tahribatı görüntülerken, "Domuz sürüleri için artık bir çare arıyoruz. Ektiğim yer fıstıkları, domates ve biberleri tamamen yok etmişler. Buna bir çare bulunsun. Yoksa artık bu domuz sürüleri için istemeden de olsa zehir aramak durumunda kalacağız. Bir yıllık emeğimiz boşa gitti" diye dert yandı. 

Editör: Ferit Aslan