Diyarbakır'da başına demir düştü, helikopterle hastaneye kaldırıldı Diyarbakır'da başına demir düştü, helikopterle hastaneye kaldırıldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde tarihi ve turistik yerler ile köylere giden yollara çok dilli yer ve yön tabelaları asılması ile ilgili önergeye, AK Partili üyeler red oyu verdi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Çınar ilçesini temsil eden meclis üyelerin yazdığı çok dilli tabelalar ile ilgili yazılı önergesini gündemine aldı. Yazıda, temel amacı hafızasızlaştırma ve toplum mühendisliği olan isim değiştirmelerinden Çınar ilçesinin de nasibini aldığı belirtildi. 

Diyarbakircinar 1024X534Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, inançların ve dillerin bir arada yaşadığı kentin kültürler harmonisi yapısını ve hassasiyetini göz önünde bulundurarak, tarihi değerlerin korunmasını önemseyip Çınar ilçesinde bulunan tarihi, turistik ve kültürel zenginliklere sahip yerlere ve köylere giden yollara çok dilli yer ve yön tabelalarının yapılmasına talep edildi.

AK PARTİLİ ÜYELER ÇOK DİLLİ TABELALARA RED OYU VERDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi, komisyon raporundaki görüş doğrultusunda Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13. maddesinin (b) bendine göre oylama yaptı. Oylamada Meclisteki AK Parti üyelerinin red oyuna karşı ok çokluğu ile çok dilli tabelaların yapılıp asılması kararlaştırıldı. 

Editör: Ferit Aslan