Diyarbakır’da çocuklar için zabıtaya eğitim Diyarbakır’da çocuklar için zabıtaya eğitim

Diyarbakır’da depremzedeler için Oğlaklı Mahallesinde yapılan TOKİ konutlarının 3. Etabında 120 daire, 13 gündür susuzluktan adeta Kerbelayı yaşıyor. 

Oglakli.jpegKahramanmaraş merkezli depremde Diyarbakır’da evleri yakılan depremzedelere için TOKİ Oğlaklı Mahallesinde deprem konutları yaptı. Kısa sürede yapımı tamamlanan konutlara deprem mağdurları yerleşirken, bazıları ciddi sorunlar yaşamaya başladı. 

Photo 2024 08 23 17 43 20 2Oğlaklı Mahallesindeki 120 dairenin bulunduğu 3. Etabında oturan depremzedeler 13 gündür susuzluktan adeta Kerbelayı yaşadıklarını belirtiler. Söz konusu konutlara yeni taşındıklarını ve sularının akmadığını belirten depremzedeler, kurumların ilgisizliğinden şikayetçi. 

Söz konusu 3. Etapta oturan Tuncay Oral, yeni taşındıklarını ve 13 gündür bir damla suya neredeyse hasret kaldıklarını söyledi. Oran, konuyu site yönetimi, TOKİ ve DİSKİ’ye bildirmelerine rağmen kurumların suçu birbirlerine attığını ifade etti. 

P H O T O 2024 08 23 17 43 20Diyarbakır’da hava sıcaklığının 40 derecede seyrettiği kavurucu sıcaklarda 3. Etaptaki 120 daire sakinlerinin adeta Kerbelayı yaşadıklarını söyleyen Tuncay Oral, “Bu çağda kent merkezinde bir yerleşim biriminde su sıkıntısı çekilmesi bizleri yönetenlerin ayıbıdır. Bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz” dedi. 

Editör: Ferit Aslan