300 fabrikanın üretimde olduğu Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinin ilk uluslararası sermayeye ait fabrikasını, 76 ülkede faaliyet gösteren ve 160 bin çalışanı bulunan Fransa’nın köklü firması Saint-Gobain kurdu.

Diyarbakır OSB 4. Etapta 6 bin 200 metrekaresii kapalı olmak üzere toplamda 25 bin metrekare alana kurulan fabrika, alanında lider Avrupa menşeili ve yerel tedarikçiler ile Endüstri 4.0 standartları esas alınarak, 10 milyon euroluk yatırımla inşa edildi.

Yapımı tamamlanan tesis, bu ay içerisinde üretime başlayacak.

Weber5-1

Diyarbakır'da Narin için tüm camilerde sela okundu Diyarbakır'da Narin için tüm camilerde sela okundu

ENERİJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK

Gelecek yıl devreye alınması planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile enerjisinin önemli bir bölümünü karbon salınımı yapmadan üretebilecek. Saint-Gobain, Weber markası ile bu tesiste yapıştırma harçları, çimento esaslı sıvalar, mantolama sistemleri, zemin sistemleri ve derz dolguları üretecek.

Arasında Weber, Chryso, Vetrotech, Ecophone, Saint-Gobain Glass, PAM, Saint-Gobain Aşındırıcılar gibi şirketlerin olduğu, iştirakleri içerisinde İzocam ve Dalsan’ın da yer aldığı 14 marka ile faaliyet gösteren Saint-Gobain Türkiye’nin Endüstri 4.0 standartlarındaki Diyarbakır Weber üretim tesisi üretim için gün sayıyor.

Weber5.

Saint-Gobain Türkiye CEO’su Aykut Aydoğan, söz konusu yatırımla bölgedeki müşterilere hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirterek, ''Tesisimiz doğrudan ve dolaylı olarak bölgeye iş imkanları sunarak Diyarbakır ekonomisine de katkı sağlayacak. Yatırımlarımıza ve topluma fayda sağlayacak projeler üretmeye, iş birlikleri geliştirmeye, tüm paydaşlarımız ve ülkemiz için değer yaratmaya devam edeceğiz.''  ifadelerini kullandı.

Editör: Özgür Ayaydın