Diyarbakır, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi ve Çocuk Hastanesinde yoğun iş yükü nedeniyle doktorları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. 

Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları

Hakimsen Yönetim Kurulu aldığı karar ile yoğun iş yükü ve yönetim zaafiyetlerini gerekçe göstererek, bugün Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde Kadın doğum uzmanları bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. 

Diyarbakir Gazi Yasargil Egitim Ve Arastirma Hastanesi 11148-1

“SİSTEM, ANNE VE BEBEK ÖLÜMLERİNİN ARTMASINA SEBEP OLACAKTIR”

Hakimsen tarafından yapılan açıklamada, artan poliklinik ve MHRS randevu sayıları, Vardiya poliklinik sayılarının arttırılması, servislerin birleştirilip tek hekim tarafından takip edilmesinin istenmesi, ay başında planlama yapılmasına rağmen ay ortasında listelerin sil baştan değiştirilmesi, bütün bu iş yükününün artırılması ve zaten zorla işleyen bir sistem içinde anne ve bebek ölümlerinin artmasına sebep olabileceği belirtildi. 

Diyarbakir Kadin Dogum Ve Cocuk Hastaliklari Hastanesi-1

Mevcut MHRS sayıları ve artan vardiya polikliniklerinin artmasının şu anda sorun olan yatak sıkıntısını artıracağı belirtilen açıklamada, “Hastalar ameliyattan çıkınca 3-4 saat sedyede taburculuk beklemesi, vizitlerde hasta refakatçilerin koltuklarda yatması gibi sorunlar çözülmeden iş yükünün artırılması mevcut durumu daha zor hale getirecektir” denildi. 

Sendika yaşanan bu sorumlar nedeniyle bugün 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti. Bugün hiç poliklinik hizmeti verilmeyeceği de belirtildi.

Editör: Ferit Aslan