Diyarbakır’da, Kürt meselesinin çözümü için İmralı’yı işaret eden DEM Partinin Eş Genel Başkanlarının Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecekleri öğrenildi.

Türkiye’de, son günlerde MHP lideri Devlet Bahçeli’nin DEMP Partililerin elini sıkması ile başlayan ve “Yeni bir süreci başlıyor” sorusunu sordurtan tartışmalar yaşanırken, DEM Partinin Eş Genel Başkanlarının yarın Edirne’de yaklaşık 8 yıldır Edirne Cezaevinde bulunan eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceği öğrenildi. 

2-110

MHP lideri Bahçeli’nin Mecliste DEM Partililer ile tokalaşması ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bahçeli’nin bu girişimini desteklemesi ve sorunların diyalog yoluyla çözülmesine dair mesajlar verilmesi gözleri, DEM Parti ve Edirne Cezaevinde bulunan HDP’nin eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a çevrilmesine neden olmuştu. 

3-89Pazar günü Diyarbakır’da miting düzenlemeleri yasaklanan ancak toplandıkları Yenişehir ilçesinde açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Kürt meselesinin çözümü için İmralı adasında bulunan Abdullah Öcalan’ı işaret etmiş ve İmralı kapılarının açılmasını istemişti. 

Diyarbakır’da kadınlardan Rojin için sessiz  yürüyüş Diyarbakır’da kadınlardan Rojin için sessiz  yürüyüş

DEMİRTAŞ’I ÖNCE ESKİ EŞ GENEL BAŞKAN BULDAN ZİYARET EDECEK

Demirtaş, uzun süredir siyasi konularda açıklamalar yapmaktan kaçınırken, siyasetçilerin Edirne trafiğinin de bugünden sonra artacağı görülüyor. Uzun süredir Demirtaş’ı ziyaret etmeyen DEM Partinin yetkilileri, bu konuda kamuoyunda zaman zaman eleştirilirken, Demirtaş’ı yarın HDP’nin eski eş genel başkanı Pervin Buldan’ın ziyaret edeceği öğrenildi. 

Buldan’ın ziyaretinden sonra bu kez DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları’nın da Demirtaş’ı ziyaret edeceği öğrenildi. Bu ziyaretlerin son yaşanan gelişmelerden sonra artması bekleniyor. 

Editör: Ferit Aslan