LGS yerleştirmede bu 4 kriter avantaj sağlıyor LGS yerleştirmede bu 4 kriter avantaj sağlıyor

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, 75 metrelik yolu Şanlıurfa karayoluna bağlayan kavşakta kayyımın park yaparak işgal ettiği servis yolu, 5 yıl sonra açılmaya başlandı.

49A65A7D Cef0 4051 81E6 4E40E6272C3F.jpgKayapınar ilçesinde 75 metrelik yolu Şanlıurfa karayoluna bağlayan doğum hastanesi kavşağında 2019 yılında kayyım Cumali Atilla tarafından servis yolu kapatılarak park yapılmıştı. Yeşil kuşak alanının işgal eden park, çevresinde konut olmadı için fazla kullanılmıyordu. 

SERVİS, YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU KAPATILMIŞTI

İmar planında, 75 metrelik yol olarak bilinen Mahabad Bulvarını Diyarbakır-Şanlıurfa karayoluna bağlayan Doğum Hastanesi kavşağında servis, yürüyüş ve bisiklet yolu olan yaklaşık 10 metre genişliğindeki alan, park nedeniyle işgal edilince, yeşil kuşak alanı o noktada sonlanmıştı. 

C32805E2 18D8 4Bec 9075 38046F66B3Ab.jpgİMARA AYKIRI OLARAK YOL KAPATILDI

İşyeri ve arsası orada bulunanların tüm itirazlarına rağmen o dönemde milyonlar verilerek yapılan parka özel üretim oyun grupları konuldu. İmar planına aykırı yapılan işlem ile servis yolu ve yeşil kuşağın devamı olan alanın yüksekliği de yaklaşık 1.5 metre yükseltildi. 

1-77KAYYIM, GEÇEN YIL PARKI YIKTI

Durumun eski Diyarbakır Valisi ve kayyımı Ali İhsan Su’ya bildirilmesi ve yoğun şikayetler üzerine yolu işgal eden parkın yıkımına geçen yıl başlandı. Ancak, parkın yıkılmasına rağmen yolun açılması, parkın devamında bulunan otelin bahçesine takıldı. 

2-332-33KAYYIM PARKI YIKTI AMA YOLU AÇAMADI

Yolun üzerine park yapılması nedeniyle yeşil kuşak alanın kavşak noktasında durması ile devamı olan bölgede otelin kullandığı alana ağaçlar dikmesi ve bahçe ve oto park alanına çevirmesi yapılacak olan yol açma çalışmalarını bir kez daha durdurdu.

3-22

BELEDİYE YOL AÇMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Seçimden sonra göreve gelen yeni büyükşehir belediyesi yönetimi, 5 yıldır kapalı olan ve trafik akışında sıkıntı yaratan yolu açma çalışmalarına dün başladı. Belediye yetkilileri, parkın devamında otelin diktiği ve büyüyen ağaçlara zarar vermeden ve onları da yeşil kuşak alanına ekleyerek yolu açacaklarını söyledi.  

Editör: Ferit Aslan