Diyarbakır'da 4 çocuk annesi terzi Zeynep Karadeniz (50), kızının kendisinden habersiz başvurusuyla girdiği üniversite sınavını kazandı.

Yenişehir ilçesinde yaşayan ve 4 çocuğunun geçimini evde terzilik yaparak sağlayan Zeynep Karadeniz, ilkokuldan mezun olduktan sonra ortaokula gönderilmedi. 

Karadeniz, evlendikten sonra çocuklarının da desteğiyle ortaokulu ve liseyi açık öğretimde okuyarak mezun oldu. 

Kızının kendisinden habersiz başvurusunu yaptığı YKS sınavına giren ve 247 puan alan Karadeniz, Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler ve Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi bölümünü kazandı. 

Yakın zamanda kaydını yaptıracak olan Karadeniz, yarım kalan üniversite hayalini geç de olsa tamamlayacağını söyledi.

''NEDEN OKULA GİDEMEDİM DİYE GÜNLERCE AĞLADIM''

Karadeniz, üniversite mezunu 2 kızı olduğunu ve 2 oğlunun liseyi okuduğunu belirterek, şöyle dedi:

''4 çocuk annesiyim. Eşim 6 yıl önce vefat etti. Terziliği dikiş kursuna giderek ve sosyal medyada videoları izleyerek öğrendim. Kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Çünkü biraz eksikliklerim var. 

Amedspor Teknik Direktörü Yanal, maçın Diyarbakır'da oynanmasını istedi Amedspor Teknik Direktörü Yanal, maçın Diyarbakır'da oynanmasını istedi

Geçimimizi terzilikle ve eşimin emekli maaşıyla sürdürüyorum. Ben ilkokul mezunuyum, ortaokula başlamadan bırakmak zorunda kaldım ve çok üzülmüştüm. 2 yıl boyunca ‘Neden okula gidemiyorum?’ diye ağlamıştım. Ondan sonra açık öğretimden okula başvurdum ve diplomayı aldım. Daha sonra kızımın desteğiyle lise diplomasını aldım.

Hiç haberim yokken bir gün kızım beni aradı ve benim adıma üniversite sınavına başvurduğunu söyledi. Ben de sınava girdim. Kazandım.''

(DHA)

Editör: EYYUP KAÇAR