Özgür Ayaydın

Diyarbakır Büyükşehir bitki üretim kapasitesini artırıyor Diyarbakır Büyükşehir bitki üretim kapasitesini artırıyor

Diyarbakır’da, fıtığı ameliyatı olduktan sonra yeniden rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren mühendis Ayşe Odabaşı’nın ihmal kurbanı olduğu iddia edildi. 

Acılı baba Vahap Odabaşı, kızı makine mühendisi Ayşe Odabaşı’nın ölümü ile sonuçlanan gelişmeleri CEGA Medya’ya anlattı. Baba Odabaşı, “Benim yaşadığım acıyı insanlar yaşamasın” diye başladığı konuşmasında şöyle dedi:

Photo 2024 08 01 16 49 22 2

“Kızımın Temmuz’un 22’sinde bel fıtığı patladı. Hastaneye götürdük ameliyat ettiler, fıtığın sol tarafa da sıçradığını söylediler. Vida takacaklarını söylediler, ameliyata girdi vida takılmadan çıktı. Gerek duymamışlar, bizde sevindik. Geldi 8 gün benim evimde kaldı. 10’uncu  gün işine gitti, bu arada 2 kez kontrol amaçlı doktoruna gitti. Doktorun söylediklerini yaptı, korsesini bağladık.”

“İŞE BAŞLADIĞI GÜN DİZİ KİTLENİYOR”

Acılı baba Vahap Odabaşı, kızının işe gidip arkadaşları ile kahvaltı yaptıktan 1 saat sonra dizinin kitlendiğini ve arkadaşları tarafından saat 11.00 sıralarında hastaneye kaldırıldığını söyledi. Kendisinin de ameliyata alırlar diye saat 13.00’de hastaneye gittiğini söyleyen baba Odabaşı konuşmasına şöyle devam etti:

P H O T O 2024 08 01 16 49 22

“GİTTİĞİMDE KIZIM ACILAR İÇİNDE KIVRANIYORDU”

“Hastaneye gittiğimde, kızım bel fıtığı ağrısından çok iç ağrısından kıvranıyordu. Hazımsızlık ve kusma var. Vücudunda hafif hafif siyahlaşma lekeleri var. Sordum bir şey bulamadıklarını söylediler. Saat 20.00’de tekrar ameliyata alacaklarını söylediler. O arada vücudanda bir siyahlaşma oldu, hepsini çağırdık, telaş içinde geldiler. Her türlü cihazlarını alıp koştular, büyük bir hata yapmışlar gibi. Kızımın kalp EKG’sini ölüm sırasında ancak çektiler, ben şahit oldum, Hiç kalp olayına bakmamışlar, bir ondan şüpheleniyorum, İkincisi serumuna bir iğne vurdular antibiyotik. Benim kızımda alerjik bir rahatsızlık vardı.”

Hastanenin tetkikleri yapmadan kızına ilaç verdiğini söyleyen Vahap Odabaşı, hastanenin kendilerinden 120 bin lira ameliyat yarası aldığını da belirterek, “ Hiç sorun değil, maddi imkanlarım vardı bana Amerika’ya götür deselerdi götürebilirdim” dedi. 

Photo 2024 08 01 16 49 22 3“BANA GÖRE KASIT YOK AMA İHMAL VAR” 

Vahap Odabaşı, kendisine göre kasıt değil, ihmal olduğunu ifade ederek, “Penilisin vurularken test yapılmalıydı. İkincisi benim kızım kalp krizi geçirmiş olabilir, kalp ile ilgili hiçbir şey yapmadılar. Yoğun bakıma aldılar, entübe ettiler ve saat 17.00 gibi cenazeyi bize teslim ettiler. Ben ihmal olduğunu düşünüyordum, bugün benim çocuğuma yaptılar ama ileride fakir halkın çocuklarını da yapacaklar. Yasal yolları sonuna kadar kullanacağım, acım büyük” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan