Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ)’nin mevcut bütçesi yetersiz kalınca, Büyükşehir Belediye Meclisi DİSKİ’ye 391 milyonluk ek bütçeyi kabul etti.

“BÜTÇE YETERSİZ, EK BÜTÇEYE İHTİYAÇ VAR”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 13 Eylül’de yapılan meclis toplantısında, DİSKİ’nin ek bütçe talebi ile ilgili yazısı da gündeme geldi. DİSKİ, 6 Eylül’de gönderdiği yazıda, 2024 yılı mali bütçesinde tertibi bulunduğu halde ihtiyaca yetmeyeceği, mevcut bütçe ödenekleri yetersiz kaldığından, 2024 yılı bütçesine ek ödenek yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. 

27B4A9D0Ff5A3242Ea0D8Dca50De79Ea X LBüyükşehir belediye meclisinde yapılan değerlendirmeden sonra, Plan Bütçe Komisyon Raporu doğrultusunda, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Yönetim Kurulunun 391 milyon TL tutarındaki Ek Bütçe talebi oy birliği ile kabul edildi. 

DİSKİ, aldığı 391 milyonluk ek bütçenin, 2 milyonunu personel, 15 milyonunu sosyal güvenlik kurumu vergi ve prim,  275 milyonu mal ve hizmet alımı, 80 milyonu sermaye artırımı giderlerine ve 19 milyonu ise yedek ödeneklere ayıracak. 

Diyarbakır’ın gizemli kapısı Dağkapı’nın hikayesini biliyor muydunuz? Diyarbakır’ın gizemli kapısı Dağkapı’nın hikayesini biliyor muydunuz?

Editör: Ferit Aslan