Ferit Aslan

DEM Parti Diyarbakır il eş Başkanı Abbas Şahin, 31 Mart seçimlerinde müşahit, sandık ve okul sorumlusundan oluşan 12 bin kişinin sandıkları koruyacağını söyledi. 

Diyarbakır’da, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen DEM Parti il eş başkanları ve belediye eş baştan adayları son gelişmeleri değerlendirdi. DEM Parti Diyarbakır il eş başkan adayı Abbas Şahin, 2016 yılındaki darbe girişiminden sonra yerel yönetimlere de darbe yapıldığını söyledi. 

Whatsapp Image 2024 03 28 At 23.07.01 (1)"KAYYIMLARA RAĞMEN DEMOKRATİK SİYASETTEN VAZGEÇMEDİK"

Şahin, 8 yıllık kayyım yönetimi ile insanların değerlerini yok etmeye çalıştıklarını ancak kendilerinin asla demokratik siyasetten vazgeçmediğini belirterek, “İktidar tarafından 31 Mart ile ilgili kaygı yaşanıyor. Halkımız, demokrasiden, barıştan uzaklaşmadı. Kayyumların çöp tenekesine gittiği, bir süreç olacak. 31 Mart’ta bize ait olanları alarak halka vereceğiz, halkla birlikte yöneteceğiz” dedi. 

Şahin, Kulp, Eğil, Hazro’da seçmen taşıma yapıldığını gördüklerini ve bir seçim mühendisliği ile karşı karşıya olduklarını belirterek, seçim günü sandık, müşahit ve okul sorumlularından oluşan yaklaşık 12 bin kişi ile sandıkların ve halkın iradesinin korunacağını söyledi.

Diyarbakır nefesini tuttu, Amedspor'un ''şampiyonluk'' haberini bekliyor Diyarbakır nefesini tuttu, Amedspor'un ''şampiyonluk'' haberini bekliyor

Whatsapp Image 2024 03 28 At 23.07.01 (2)“KOLU KANADI KIRILMIŞ BELEDİYELER İSTİYORLAR”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Serra Bucak Küçük ise, son aylarda belediyelere ait taşınmazların satılıp, bazılarının da diğer resmi kurumlara verildiğini hatırlatarak, “Özel bankalardan kredilerin çekildiğini duyuyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz çalışmasın diye, kolu kanadı kırılmış belediye istiyorlar. Ama unutuyorlar asıl onların kolu kanadı kırılacak” dedi. 

Whatsapp Image 2024 03 28 At 23.07.01 (3)“HALA BİR TEHDİT OLARAK KAYYIM GERÇEĞİ KARŞIMIZDA DURUYOR”

Serra Bucak Küçük, bazı seçmenlerinde kayyım kaygısı bulunduğu ile ilgili soru üzerine ise, “Halkın seçme ve seçilme iradesine 8 yıldır kayyum atanıyor. Kürt haklı da antidemokratik olduğunu bizimle paylaşıyor. Hala bir tehdit olarak kayyum gerçeği duruyor. Halkımız sandıklardan geri durmayacak. Biz bu motivasyon ile 17 ilçeyi alacağız. Moralimizi asla düşürmeyeceğiz. Pılını pırtını toplayıp gidecekler. Üçüncü bir kayyumda iktidar kayyuma karşı protestolarla idare edeceğimizi sanmasınlar. Daha fazlası yapılacak. İktidar 2 kez kayyum atayarak belki bizim bir daha seçime girmeyeceğimizi yada seçimi boykot edeceğimizi düşünüyordu. Bu kozu onlara vermeyeceğiz” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 28 At 23.07.01 (5)"MIZRAKLI VE KIŞANAK'IN VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Büyükşehir eş başkan adayı Doğan Hatun da, Selçuk Mızraklı ve Gültan Kışanak’ın verdiği sözleri yerine getireceklerini, en büyük projelerini 13 kırsal ilçeye yapacaklarını söyledi. Hatun, gerekirse sil baştan her şeyi yeniden yapacaklarını belirterek, “Halkımız bizden alınan iradeyi geri almamızı istiyor. Diğer bütün sorunları birlikte çözmeye hazırlar. Kentin en büyük sorunu uyuşturucu, fuhuş ve yoksulluktur. Buna yönelik çalışmalarımız olacaktır” dedi.

Editör: Ferit Aslan