Sosyal araştırmacı Mark McCrindle'ın araştırmalarına göre, 2025-2039 yılları arasında doğan çocuklar ''Beta Kuşağı'' olarak adlandırılıyor. Bu nesil, dijitalleşmenin ve yapay zekanın hayatın her alanına entegre olduğu bir dünyada büyüyecek.
TEKNOLOJİYLE İÇİÇE BİR HAYAT
Alfa Kuşağının ardından gelen Beta Kuşağı, akıllı cihazlar, yapay zeka ve otonom araçlarla büyüyecek. Bu teknolojiler, onların öğrenme, iletişim kurma ve dünyayı algalama şekillerini kökten değiştirecek. Örneğin, kişiselleştirilmiş eğitim ve sağlık hizmetleri, Beta Kuşağının günlük hayatının bir parçası olacak.
SOSYAL MEDYANIN GÖLGESİNDE BÜYÜMEK
Beta Kuşağı'nın, sadece teknolojinin değil, aynı zamanda sosyal medyanın da etkisi altında büyüyeceğini belirten uzmanlar, ''Sosyal medya kullanımının olumsuz etkilerini gören Milenyum ve Z Kuşağı ebeveynleri, çocuklarının ekran süresini sınırlamaya özen gösterecek'' dedi.
KÜRESEL SORUNLARLA YÜZLEŞMEK
Beta Kuşağı'nın, iklim değişikliği, eşitsizlik ve küresel sağlık sorunları gibi önemli meselelerle karşı karşıya kalacağını da ifade eden araştırmacılar, Milenyum ve Z Kuşağı ebeveynlerinin çeşitlilik ve eşitlik konusundaki duyarlılığının, Beta Kuşağının bu sorunlara karşı daha bilinçli ve duyarlı bir nesil olmasını sağladığını bildirdi.
GELECEĞİN ŞEKİLLENECEĞİ BİR DÜNYA
Araştırmacılar, 2035'te dünya nüfusunun yüzde 16'sını oluşturacak olan Beta Kuşağı'nın, 22. yüzyılın şekillenmesinde önemli bir rol oynayacağını ve teknoloji, sosyal değişimler ve küresel sorunların bu neslin değerlerini, hedeflerini ve dünyayı algalama şekillerini belirleyeceğini söyledi.