2024-2025 Eğtim - öğretim dönemi eylül ayında başlıyor. Aileleri kayıt telaşı sardı. Türkiye'nin birçok kentinde yaşanan kayıt sorunu, son dönemlerde Diyarbakır'da da sıkça gündemde. 

Vatandaşlar, devlet okullarında kayıt sırasında istenen paralardan muzdarip. Diyarbakır'a atandığından bu yana sosyal medyayı aktif kullanan Vali Murat Zorluoğlu'na bu platform üzerinden şikayetler iletilmeye devam ediyor. Bismil ilçesinde çocuğunu kaydetmek isteyen bir vatandaş, kendisinden kayıt parası alındığına dair Vali Zorluoğlu'na şikayette bulundu. “Sayın Valim, Bismil ilçesinde devletin okulunda 5400 TL kayıt parası alınıyor. Var mı bundan haberiniz? DM’den yazarsanız dekont atarım size.” diyen vatandaşa, Vali Zorluoğlu kayıtsız kalmadı ve "Siz atın bana dekontunu DM’den” dedi.

Vali Dekont

Vali Zorluoğlu'nun sosyal medyayı aktif kullandığını ve şikayetlere cevap verdiğini gören bazı vatandaşlar da aynı yöntemle şikayetlerini dile getirmeye başladı.

Diyarbakır Atatürk Teknik Sağlık Mesleki Eğitim Lisesi Ana Sınıfı'na oğlunu kaydettirmek isteyen bir vatandaş, kendisinden iban numarasına 6 bin TL yatırmasının istendiğini ve bu parayı ödeyecek imkanının olmadığını belirterek Vali Zorluoğlu'ndan yardım istedi. 

Whatsapp Image 2024 08 14 At 10.17.49

Diyarbakır'a 32 bin istihdam sağlıyor Diyarbakır'a 32 bin istihdam sağlıyor

Diyarbakır'da bir çok okulda benzer durumların yaşandığını, vatandaşlardan yardım adı altında kayıt parası istendiği öğrenildi. Bir yandan geçim derdi ile uğraşan diğer yandan da kendilerinden istenen kayıt paralarını ödeyemeyen birçok vatandaş çözüm beklerken, geçmiş yıllarda da gündeme gelen bu sorunun, nasıl çözüleceği hala soru işareti.

Editör: HABER MERKEZİ