Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nun şehre atanmasından sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları ile ilk temas gerçekleşti. Zorluoğlu ve Serra Bucak iki gün önce telefonda görüştü.

Diyarbakır’a atandıktan sonra bazı kesimler tarafından kayyum için şehre geldiği tartışmaları yapılan Vali Murat Zorluoğlu, verdiği mesajlarla kentteki bütün STK’lara kapısının açık olduğunu ve herkesle işbirliği yapılacağını söyledi.

Diyarbakır’da kuzenlerin bıçaklı-sopalı kavgası: 5 yaralı Diyarbakır’da kuzenlerin bıçaklı-sopalı kavgası: 5 yaralı

Zorluoğlu’nun kente gelip STK temsilcilerini kabul etmesinden sonra gözler, 31 Mart’ta seçimi kazanan eş başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun ile temaslarına çevrildi.

Medyascope’ta yer alan habere göre, Zorluoğlu’nun şehre gelmesinden sonra belediye eş başkanlarının özel kaleminin, valilik özel kalemini arayarak “hayırlı olsun ve tebrik görüşmesi” talep ettiği belirtildi.

Bu talep üzerine Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak arasında iki gün önce bir telefon görüşmesi gerçekleştiği öğrenildi. Görüşmeden sonra Serra Bucak ve Doğan Hatun adına Zorluoğlu’nun gelişi için valiliğe çiçek de gönderildiği belirtildi. Bu görüşme, aynı zamanda beş yıl sonra vali ve belediye eş başkanı arasında yaşanan ilk temas oldu.

“Kentin bütün dinamikleriyle diyalog içinde olacağız”

Diyarbakır’da, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda gazetecilerle tanışma toplantısı düzenleyen Zorluoğlu, soruları da yanıtladı. “Şehrin paydaşlarıyla, şehrin gerçek sahipleriyle sağlıklı bir iletişim ortamı ve zemini oluşturarak bizden önce yapılan hizmetleri daha da ileriye taşıyacak çalışmalara hep birlikte imza atacağız” diyen Vali Zorluoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kurumların birlikte çalışma kültürü çok önemli. Mesele aldığınız sorumluluğu layıkıyla yerine getirmektir. ‘Soruna yakın olan, çözüme de yakındır’ inancıyla ortak aklı ve istişareyi öne çıkaran bir anlayış içerisinde olacağız. Bütün meselelerin çözümü, taraflarıyla yapılacak müzakere ve diyaloglarla mümkün. Bizim de stratejimiz bu olacak. Kentin bütün dinamikleriyle diyalog içinde olacağız, birlikte elbirliği ile çözüm üreteceğiz.”

Editör: Nazmi Kahraman