Son Valiler Kararnamesi ile Vali-Mülkiye Başmüfettişliğinden Diyarbakır Valiliği’ne atanan ve 2 hafta önce göreve başlayan Murat Zorluğlu ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak'ın görüşme yapıp yapmayacağı merak ediliyordu.

Bu kapsamda ilk görüşme  Yenişehir İlçesindeki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığındaki  (YİKOB)  ''İl İstihdam Toplantısı''nda gerçekleşti.

Dbb Bucak Vali

Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı

Toplantıya Vali Murat Zorluoğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş  Başkanı Bucak'ın yanı sıra  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ile kamu kuruluşu temsilcileri  de katıldı.

Toplantıda söz alan Serra Bucak, geçmişte yerel yönetimlerle kamu kuruluşlarının projelerde  işbirliliği yapmaması dolayısıyla yaşanan sıkıntılara atıfta bulunarak, bundan sonraki çalışmalarda işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Vali Zorluoğlu da Türkiye'nin 200 yıllık yönetim yasasının bulunduğunu, kurumların görevlerinin detaylı olarak  yasalarda yer aldığını belirterek, bundan sonra Diyarbakır ile ilgili çalışmalarda kurumlarla belediyelerin birlikte çalışma yapacağını kaydetti.

Editör: Özgür Ayaydın