Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan 11 kişi hayatını kaybettiği, 78 kişinin de yangında  558 küçükbaş hayvan telef olurken, yüzlerce hayvan da yaralandı.

Yaralı hayvanlardan durumu kötü olan küçükbaş hayvanlar Et ve Balık Kurumuna kesime gönderilirken daha iyi durumda olanlar tedavi ediliyor.

Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Turgay Yaşar,  Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan yangının herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Aldıkları ilk bilgiler göre, yangında 558 küçükbaş hayvan telef olduğunu işaret eden Yaşar, yaralanan hayvanların Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hastanesinde tedavi edildiğini söyledi.

Diyarbakır Sur’daki metruk binalarda ilaçlama Diyarbakır Sur’daki metruk binalarda ilaçlama

Whatsapp Image 2024 06 21 At 19.07.08

Başkan Turgay Yaşar, Veterinerlik Fakültesi yöneticilerinin hayvanların tedavisi için kendilerinden acil olarak krem, serum ile tıbbi malzeme talebinde bulunmasının ardından Diyarbakır'daki Eczacıların anında orgaize olarak söz konusu ilaç ve malzemeleri topladığını vurgulayarak, ''Yangından etkilenen hayvanlar için Diyarbakır'daki eczacılar anında seferber olup, büyük duyarlılık örneği gösterdi. Topladığımız ilaç ve malzemeleri fakülteye teslim ettik. Olağanüstü durumlarda yaşanan tüm olaylarda fedekarlık gösteren eczacılarlarımıza teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Editör: Özgür Ayaydın